quantum touch healing

Wat gebeurt er tijdens een sessie?

Gedurende een sessie verhoogt de Quantum Touch beoefenaar haar/zijn energie ‘vibratie’ met behulp van bepaalde ademtechnieken. Door de handen op het lichaam van de behandelde persoon te leggen, op de plek waar een pijn sensatie is, en de energie daar naar een hogere vibratie te resoneren, kan de pijn verlicht of weggenomen worden.

Voor hulp bij emotionele problemen wordt vaak gewerkt met de ‘Chakras’ in het lichaam. De energie wordt op dezelfde manier gebruikt om de ‘Chakras’ te activeren, versterken of in balans te brengen. Chakra betekent in het sanskriet 'wiel' of 'schijf'. De chakra wordt ook wel omschreven als een wielvormige draaikolk waarin verschillende niveaus van bewustzijn elkaar kruisen of tegenkomen. Door de rotatie van de chakra's wordt energie aangetrokken en weer afgegeven, in een voortdurende energie-uitwisseling met de kosmos. De Chakra's dienen als ontvangststations, transformatoren en verdelers van de Prana, (levensenergie). Daardoor kunnen wij bestaan.

Ondanks dat het hele lichaam vol zit met deze chakra's werken we vaak alleen met de 7 grote chakra's. Voor een korte uitleg over deze chakras, kijk hier.

Zoals al vermeld onder de Principes is het ook goed mogelijk om Quantum Touch te ‘sturen’. De beoefenaar, in overleg met de cliënt, stuurt op een van te voren bepaald tijdstip ‘energie’ naar de gewenste plek op het lichaam. Het versturen van energie kan zeer effectief werken met verbazende resultaten. Tijd of afstand heeft geen invloed op het sturen van energie.